Reserveren:
tel. 020 - 692 80 31

NIEUWSBRIEF
Ontvang regelmatig aankondigingen per e-mail.

E-mail: 

Abonneren Opzeggen

Download de meest recente nieuwsbrief

HET SPROOKJE VAN ROSA EN DE DRAAK

Het eerste kinderstuk van Mariska en René. De makers streven ernaar klassiek theater te brengen, doorweven met eigentijdse elementen. De drie verschillende formaten poppen zorgen voor een fascinerende ruimtewerking.
Dit sprookje is een post-modern stuk in opdracht geschreven door ROSA RAVEN, vol humor en fantasie. De fraaie poppen en decors en de poëtische muziek maken deze voorstelling geschikt voor jong en oud.

Het verhaal

Het eigenwijze en dwarse prinsesje Rosa ontsnapt uit haar torenkamertje omdat zij niet wil trouwen met de schone slome prins Pauw. In het bos ontmoet zij een draak die trek heeft in een lekker toetje. De draak, die buikpijn heeft van alle zwaarden en harnassen afkomstig uit zijn hoofdmaaltijd, wordt uiteindelijk geholpen door de prinses. In een gevecht tussen de draak en de prins verliest de draak het omdat hij zo verliefd op de prinses is geworden dat zijn vlammetje in zijn hart blijft steken. Uiteindelijk wordt de draak met hulp van de kinderen in de zaal gered door het feetje. De prinses wil graag trouwen met de draak en de prins ziet zijn schone stralend witte paard meer zitten dan het vieze eigenwijze prinsesje. De koning, die heel erg van taart houdt, wil hier niets van weten, maar gaat om als de draak de beste taartenbakker van de wereld blijkt te zijn.

Fragment

Fragment


Speelduur ca. 50 minuten. Leeftijd ca. 4-10 jaar.
Speeldata vindt u in de Agenda.