RESERVEREN:
tel. 020 - 692 80 31

of
 06 - 48892210

Kaarten € 8 p.p.

NIEUWSBRIEF
Ontvang regelmatig aankondigingen per e-mail.

E-mail: 

Abonneren Opzeggen

Download de meest recente nieuwsbrief

PARTIJTJES EN PRIVÉ-VOORSTELLINGEN

in onze zaal, Jacob Obrechtstraat 28, 1075 KM te Amsterdam
zie Contact en route

VERJAARDAGSPARTIJTJES

ALLEEN DE VOORSTELLING:

Bij de openbare voorstellingen kunt u aanschuiven met uw partijtje. Het is wel nodig om dit van te voren te reserveren. Dat kan soms nog kort van te voren. Tel: 020 - 692 80 31.
Sommige kinderen nemen een paar vriendjes mee, anderen de hele klas of de halve familie, het maakt ons niet uit.
We houden voorin de zaal rijen vrij voor de partijtjes, dus u hoeft niet heel vroeg te komen. Een minuut of 10 van te voren is vroeg genoeg om limonade te drinken en koekjes te eten.
Soms zijn er wel meerdere partijtjes. Maar ook op de tweede en derde rij is het zicht juist heel goed.
Alle kinderen krijgen na afloop als leuke herinnering aan de voorstelling een mooie A3 poster mee, met daarop veel foto's van de poppen. Leuk om boven het bed te hangen!
Natuurlijk mag de jarige een klein cadeautje uitkiezen uit de cadeautjesmand. Dat hoort erbij. Wilt u tijdens de voorsteling GEEN snoep uitdelen, dat stoort namelijk. Na afloop mag natuurlijk wel.
Kinderen jonger dan 4 jaar vinden de voorstellingen vaak te spannend, zeker als ze zonder hun eigen vertrouwde begeleider op visite zijn. Daarom bieden wij de partijtjes aan vanaf 4 jaar. (een enkel kleintje mag wel meekomen). Het is verstandig als er minimaal 2 volwassenen zijn.
Kosten € 8 per persoon. (zowel kinderen als volwassenen)

Fragment

EEN UUR GRATIS LANGER BLIJVEN VOOR HET FEESTJE:

Na afloop kunt u nog een uur de zaal gratis gebruiken om in een kringetje de jarige toe te zingen en een meegebrachte taart of andere lekkernijen te serveren en cadeautjes uit te pakken. Wij serveren limonade, thee en koekjes. Vrolijke bekertjes, bordjes, vorkjes en een taartmes kunt u van ons gebruiken. De rest van het uur kunt u leuke spelletjes doen met het groepje kinderen wat u zelf wilt.
In de zaal ligt een bord met spelsuggesties en uitleg. Eventueel gewenst materiaal graag zelf meenemen zoals bijv. een portable CD-speler, als u bijvoorbeeld stoelendans wilt doen. Kijk vast onderaan deze pagina!
Kosten € 8 per persoon incl. de voorstelling. (zowel kinderen als volwassenen)

KINDERFEESTJE HELEMAAL PRIVÉ:

Wilt u liever uw kinderfeestje helemaal privé, dan kan dat op een woensdag of vrijdagmiddag na school. U heeft dan een voorstelling naar keuze en kunt iets langer gebruik maken van de zaal. De tijden kunnen we samen overleggen. Het totale feestje mag 2 1/2 uur duren.
Kosten tot 35 personen € 250,-. Komt u met nog meer, dan maken we een nieuwe prijs.PRIVÉ-VOORSTELLINGEN

Het is ook mogelijk om in ons zaaltje een privé-voorstelling te bestellen voor een andere gelegenheid.
Als er veel volwassenen komen kunnen wij ook een opera of operette spelen.
Voor een groep kinderen kiest u zelf een van onze sprookjes. Overlegt u gerust wat de mogelijkheden zijn.
Afhankelijk van de hoeveelheid bezoekers en uw wensen maken we samen een geschikte prijs.KRINGSPELLETJES

FLUISTERTJE

De kinderen zitten in een kring. Een kind bedenkt een (raar of moeilijk) woord en fluistert dat heel zachtjes in het oor van het kind ernaast. Hij moet wat hij verstaan heeft doorfluisteren naar het volgende kind. Dat kind doet hetzelfde bij het buurkind, net zolang tot iedereen geweest is. Het laatste kind zegt het woord hardop. Dat wordt lachen!

IK GA MET MIJN KOFFERTJE MEE OP REIS

Iedereen zegt "ik ga met mijn koffertje op reis en ik neem mee..." en bedenkt dat iets wat hij meeneemt, bijvoorbeeld een knuffel.
De volgende zegt dat ook maar moet het ding eerst noemen wat de vorige heeft bedacht. Zo gaat het door tot de beste over is en zich nog alles kan herinneren. Degene die het niet meer weet is namelijk af. Kinderen zijn hier heel goed in.

PERSONEN RADEN

Iemand gaat de ruimte even uit en dan bedenken de kinderen voor dat kind een persoon waarvan ze zeker weten dat hij die persoon kent. Dan komt het kind terug en stelt om de beurt aan iedereen vragen om er achter te komen wie het is. Bijvoorbeeld: Is het een jongen? Is ze groot? Woont ze in Amsterdam? Zit ze bij ons op school? enz. tot het geraden is.

SNOEPJES VERSTOPPEN

Er gaan een, twee of drie kinderen de ruimte even uit terwijl de andere kinderen een paar snoepjes verstoppen en onthouden waar die liggen.
Iedereen blijft in de kring en de andere kinderen mogen zoeken. De kinderen uit de kring zeggen alleen "warm" of "koud" als het kind in de buurt of juist helemaal de verkeerde kant op loopt. Wie het meest gevonden heeft is de winnaar. (de snoepjes graag zelf meenemen)

DRAAIEN MAAR

Alle spelers vormen een kring, met de rug naar het midden. De spelers proberen om zonder de handen los te maken, allen met het gezicht naar het midden te kijken. Draaien maar.

ACHTERVOLGEN

De spelers vormen een kring en worden zo genummerd dat er meerdere spelers van eenzelfde nummer zijn. De spelleiding roept een nummer af bv. 2. Deze spelers lopen om de kring in de aangegeven richting. Ze proberen de spelers die voor hen lopen, te tikken. De speler die eerste getikt wordt, gaat in de 'pot' zitten. Als er iemand anders getikt wordt, dan wisselt hij met de vorige getikte en gaat op zijn beurt in de 'pot'.

ADAM EN EVA

Alle spelers zitten in een kring. Twee spelers worden geblinddoekt. De ene speler is Adam de andere Eva. Adam roept: "Eva waar ben je?" en Eva antwoordt: "Hier". Adam moet Eva dan trachten te tikken.
Materiaal: 2 blinddoeken.

BIJ DE GROEP HOREN

De spelers vormen een kring. Ze lopen allemaal in dezelfde richting. Wanneer de spelleider zegt "groepen van vier" proberen allen in groepen van vier te staan. Ze moeten hierbij elkaar de hand geven. Wie dan buiten een groep komt te staan, valt uit.

JA, NEE OF EN

Alle spelers zitten in een kring. Een speler staat in het midden. Hij gaat naar een speler en stelt hem een vraag. De speler moet antwoorden, maar mag niet antwoorden met ja, neen of en. Doet hij het toch, dan moet hij de vragen stellen.

BUITEN DE MUUR

Alle spelers staan in een kring, goed arm aan arm. 1 speler staat buiten de kring. Hij moet nu trachten zo vlug mogelijk in de kring te komen.

MODESHOW

Vorm twee concentrische cirkels. De spelers lopen linksom (binnencirkel) en rechtsom (buitencirkel) rond. Op een teken stoppen zij en gaan tegenover iemand in de andere cirkel staan. Men ruilt een kledingstuk of voorwerp met elkaar. Datzelfde gebeurt nogmaals enkel keren. Vervolgens gaat iedereen door elkaar lopen om de eigen kledingstukken en materialen weer terug te krijgen.

OMGEKEERDE WERELD

Alle kinderen zitten in een kring op stoelen. Eén speler staat in het midden. Plots gaat hij voor een speler staan en zegt bv. "dit is mijn oor" terwijl hij zijn voet vastneemt. De andere speler moet dan direkt antwoorden met het omgekeerde: "dit is mijn voet" terwijl hij zijn oor vastneemt. Kan de speler dit niet of aarzelt hij, dan moet hij de plaats innemen van de speler in het midden.

DAT DOET MIJ DENKEN AAN

Alle spelers zitten in een kring. Eén speler begint en zegt: "dat doet me denken aan een paraplu, Piet". Piet gaat dan verder: "een paraplu doet me denken aan regen Geert". Geert antwoordt dan: "regen doet me denken aan wolken...". Kan iemand niet vlug antwoorden of niet juist, dan moet hij in het midden gaan zitten.

AARDAPPEL LOPEN

De kinderen vormen 2 rijen. Elke rij krijgt een lepel en een aardappel. Een voor een brengen ze een aardappel op een lepel naar de overkant. Als hij valt begin je opnieuw. Heb je het gehaald, dan geef je de lepel en de aardappel aan de volgende. De rij die het eerst klaar is heeft gewonnen.
Materiaal: twee lepels en twee aardappels.

DIER NADOEN

Een kind gaat in de kring een dier na doen. Degene die het raadt mag in de kring een ander dier na doen. Om het moeilijk te maken kan het ook in alleen maar gebarentaal zonder geluiden.


Als u met de kinderen wilt dansen of stoelendans wilt doen moet u zelf een portable CD-spelertje meenemen met de muziek.