ELKE ZATERDAG EN ZONDAG OM 14.30 UUR EEN FAMILIEVOORSTELLING!
NU IN ONS ZOLDERTHEATER
Derde Oosterparkstraat 144/3
1092 EC Amsterdam
RESERVEREN:
tel. 06 - 48892210

Kaarten € 8,- p.p.
Ideaal voor verjaardagspartijtjes.

NIEUWSBRIEF
Ontvang regelmatig aankondigingen per e-mail.

E-mail: 

Abonneren Opzeggen

Download de meest recente nieuwsbrief

PARTIJTJES EN PRIVÉ-VOORSTELLINGEN IN HET ZOLDERTHEATER OF DE OBRECHTZAAL

in ons ZOLDERTHEATER, Derde Oosterparkstraat 144/3, 1092 EC Amsterdam of de Obrechtzaal, Jacob Obrechtstraat 28, 1075 KM te Amsterdam
zie Contact en route

VERJAARDAGSPARTIJTJES

ALLEEN DE VOORSTELLING:

Bij de openbare voorstellingen kunt u aanschuiven met uw partijtje. Het is wel nodig om dit van te voren te reserveren. Dat kan soms nog kort van te voren. Tel: 06 - 48892210.
We houden voorin de zaal rijen vrij voor de partijtjes, dus u hoeft niet heel vroeg te komen. Een minuut of 10 van te voren is vroeg genoeg om limonade te drinken en koekjes te eten.
Soms zijn er wel meerdere partijtjes.
Alle kinderen krijgen na afloop als leuke herinnering aan de voorstelling een mooie A3 poster mee, met daarop veel foto's van de poppen. Leuk om boven het bed te hangen!
Natuurlijk mag de jarige een klein cadeautje uitkiezen uit de cadeautjesmand. Dat hoort erbij. Wilt u tijdens de voorsteling GEEN snoep uitdelen, dat stoort namelijk. Na afloop mag natuurlijk wel.
Kinderen jonger dan 4 jaar vinden de voorstellingen vaak te spannend, zeker als ze zonder hun eigen vertrouwde begeleider op visite zijn. Daarom bieden wij de partijtjes aan vanaf 4 jaar. (een enkel kleintje mag wel meekomen). Het is verstandig als er minimaal 2 volwassenen zijn.
Kosten € 8 per persoon. (zowel kinderen als volwassenen)

Fragment

EEN UUR GRATIS LANGER BLIJVEN VOOR HET FEESTJE:

Na afloop kunt u nog een uur de ruimte gratis gebruiken om in een kringetje de jarige toe te zingen en een meegebrachte taart of andere lekkernijen te serveren en cadeautjes uit te pakken. Wij serveren limonade, koffie, thee en koekjes. Vrolijke bekertjes, bordjes, vorkjes en een taartmes kunt u van ons gebruiken. De rest van het uur kunt u leuke kringspelletjes doen met het groepje kinderen. Er is ook speelgoed aanwezig en tekenspullen.
Kosten € 8 per persoon incl. de voorstelling. (zowel kinderen als volwassenen)

PRIVÉ-KINDERFEESTJE IN HET ZOLDERTHEATER op woensdag of vrijdag:

Wilt u liever uw kinderfeestje helemaal privé, dan kan dat op een woensdagmiddag of vrijdagmiddag na school. U heeft dan een voorstelling naar keuze en kunt nog een uur extra gebruik maken van de ruimte.
Kosten € 10 per persoon met een minimum van € 100. Maximaal ongeveer 20 personen incl. volwassenen.

PRIVÉ-VOORSTELLING IN DE OBRECHTZAAL

Het is ook mogelijk om in het zaaltje van de Obrechtkerk een privé-voorstelling te bestellen voor een feestje of andere gelegenheid.
Als er veel volwassenen komen kunnen wij ook een opera of operette spelen.
Voor een groep kinderen kiest u zelf een van onze sprookjes die daar beschikbaar zijn. Overlegt u gerust wat de mogelijkheden zijn. In de Obrechtzaal is meer ruimte maar daar zijn extra kosten aan verbonden.
Afhankelijk van de hoeveelheid bezoekers en uw wensen maken we samen een geschikte prijs.

SPEELGOED AANWEZIG IN HET ZOLDERTHEATER

In de (kleine) ruimte kunt u de kinderen met houten rails en blokken of autootjes laten spelen. Er is ook veel lego aanwezig en ander speelgoed, alsmede boekjes.

KNUTSELEN

Er zijn tafels dus u kunt zelf knutselspullen meenemen om de kinderen een uurtje zoet te houden

OOSTERPARK

Het is een paar minuten lopen naar het Oosterpark waar een speciale speeltuin is en een pierebadje.

WACHTENDE OUDERS

Ons zaaltje is klein. Ouders die de kinderen brengen en 2 uur later weer ophalen kunnen zich eventueel vermaken op het Beukenplein waar veel gezellige eet-en drinkegelegenheden zijn zolas Café Maxwell, Smoking Barrels, Coffee Bru, Het ijsboefje, Bar Bukowsky enz. Bovendien is het winkelcentrum Oostpoort vlakbij en het Tropenmuseum en natuurlijk het Oosterpark

KRINGSPELLETJES

Kinderen vinden het ook leuk om samen kringspelletjes te doen. Hieronder een aantal suggesties.

FLUISTERTJE

De kinderen zitten in een kring. Een kind bedenkt een (raar of moeilijk) woord en fluistert dat heel zachtjes in het oor van het kind ernaast. Hij moet wat hij verstaan heeft doorfluisteren naar het volgende kind. Dat kind doet hetzelfde bij het buurkind, net zolang tot iedereen geweest is. Het laatste kind zegt het woord hardop. Dat wordt lachen!

IK GA MET MIJN KOFFERTJE MEE OP REIS

Iedereen zegt "ik ga met mijn koffertje op reis en ik neem mee..." en bedenkt dat iets wat hij meeneemt, bijvoorbeeld een knuffel.
De volgende zegt dat ook maar moet het ding eerst noemen wat de vorige heeft bedacht. Zo gaat het door tot de beste over is en zich nog alles kan herinneren. Degene die het niet meer weet is namelijk af. Kinderen zijn hier heel goed in.

PERSONEN RADEN

Iemand gaat de ruimte even uit en dan bedenken de kinderen voor dat kind een persoon waarvan ze zeker weten dat hij die persoon kent. Dan komt het kind terug en stelt om de beurt aan iedereen vragen om er achter te komen wie het is. Bijvoorbeeld: Is het een jongen? Is ze groot? Woont ze in Amsterdam? Zit ze bij ons op school? enz. tot het geraden is.

SNOEPJES VERSTOPPEN

Er gaan een, twee of drie kinderen de ruimte even uit terwijl de andere kinderen een paar snoepjes verstoppen en onthouden waar die liggen.
Iedereen blijft in de kring en de andere kinderen mogen zoeken. De kinderen uit de kring zeggen alleen "warm" of "koud" als het kind in de buurt of juist helemaal de verkeerde kant op loopt. Wie het meest gevonden heeft is de winnaar. (de snoepjes graag zelf meenemen)

JA EN NEE VERSTA IK NIET

Alle spelers zitten in een kring. Een speler staat in het midden. Hij gaat naar een speler en stelt hem een vraag. De speler moet antwoorden, maar mag niet antwoorden met ja of nee. Doet hij het toch, dan moet hij de vragen stellen.

OMGEKEERDE WERELD

Alle kinderen zitten in een kring op stoelen. Eén speler staat in het midden. Plots gaat hij voor een speler staan en zegt bv. "dit is mijn oor" terwijl hij zijn voet vastneemt. De andere speler moet dan direkt antwoorden met het omgekeerde: "dit is mijn voet" terwijl hij zijn oor vastneemt. Kan de speler dit niet of aarzelt hij, dan moet hij de plaats innemen van de speler in het midden.

DAT DOET MIJ DENKEN AAN

Alle spelers zitten in een kring. Eén speler begint en zegt: "dat doet me denken aan een paraplu, Pieter". Pieter gaat dan verder: "een paraplu doet me denken aan regen Sophie". Sophie antwoordt dan: "regen doet me denken aan wolken...". Kan iemand niet vlug antwoorden of niet juist, dan moet hij in het midden gaan zitten.

DIER NADOEN

Een kind gaat in de kring een dier na doen. Degene die het raadt mag in de kring een ander dier na doen. Om het moeilijk te maken kan het ook in alleen maar gebarentaal zonder geluiden.