ELKE ZATERDAG EN ZONDAG OM 14.30 UUR EEN FAMILIEVOORSTELLING!
NU IN ONS ZOLDERTHEATER
Derde Oosterparkstraat 144/3
1092 EC Amsterdam
RESERVEREN:
tel. 06 - 48892210

KINDEREN € 8,- VOLWASSENEN € 9,-
Ideaal voor verjaardagspartijtjes.

NIEUWSBRIEF
Ontvang regelmatig aankondigingen per e-mail.

E-mail: 

Abonneren Opzeggen

Download de meest recente nieuwsbrief

REPERTOIRE: SPROOKJES EN OPERA'S


Op zaterdagmiddag en zondagmiddag en in de schoolvakanties (behalve de zomervakantie) speelt het Nederlands Marionettentheater een van hun elf klassieke of zelf-bedachte spannende SPROOKJES. Omdat het theater al bijna een eeuw bestaat en wel voor miljoen mensen gespeeld heeft, weten de makers precies wat kinderen (en hun ouders) leuk vinden. Heel veel mooie poppen spelen het verhaal met veel humor in prachtige decors en nemen je mee naar andere tijden en werelden. De klassieke muziek geeft de voorstellingen veel sfeer en omdat we live spreken kunnen we inspelen op de opmerkingen van de kinderen. Door het uitgekiende bewegingssysteem spelen de poppen zo soepel en 'levensecht' dat je gewoon vergeet dat het poppen zijn. Ouders vinden het heerlijk om te zien hoe hun kinderen genieten en helemaal op gaan in het verhaal.
De familievoorstellingen zijn bedoeld voor kinderen vanaf ca. 4 -12 jaar en hun begeleiders en duren ongeveer een uur.
We hebben ook een moderne AVANT-GARDE OPERA, een KLASSIEKE OPERA en een WEENSE OPERETTE op ons repertoire staan. Deze zijn bedoeld voor VOLWASSENEN.


Alle voorstellingen zijn te bestellen op elke geschikte lokatie zoals theaterzaal, school, serviceflat etc. Zie Voorstellingen bij u.
Bij Agenda ziet u wanneer we ze in onze zaal spelen.

Fragment

GASTENBOEK: Roman Derwig en Kees van Kooten hebben als opa en kleinzoon stuk voor stuk genoten.

Het theater won op het Poppentheaterfestival 2005 in Weesp de PUBLIEKSPRIJS met het sprookje DE GELAARSDE KAT.

HP/DE TIJD: Oogstrelend spel dat geworteld is in de knowhow van drie generaties en toch bij de tijd gebleven is.

Het theater ontving subsidies van Het Amsterdams fonds voor de kunst en van het Prins Bernhard cultuurfonds.

Boris de Munnick in Mijn Amsterdam in het Parool: Mijn zoontje DaniŽl en zijn zusja Sarah gaan graag naar Het Nederlands Marionettentheater achter de Obrechtkerk, met prachtige poppen en spannende verhalen.

Gooi en Eemlander: Met erg veel humor en een enorme vaart gespeeld!, luidde het oordeel.

Marion Schrooten in de Uitkrant: De marionetten liggen te lonken en te pronken in de voormalige bierfabriek aan de Weesperzijde.

Colette Krijl in de Uitkrant: Het is precies wat je aanspreekt: boeven, politie, betoverde viking, schatkist en met grappige dingen. Zoals de kapitein die expres zijn kop kwijt raakt; Cariem en vriend Duco komen niet meer bij.

Jette van der Meij in Libelle: Een prachtig plaatje! Yashika ('t dertiende keukenmeisje), de nachtegaal en keizer Mikado.


Computertechniek: Sam Besselink
Websitetechniek: Ronald Vendelmans (QED)