ELKE ZATERDAG EN ZONDAG OM 15 UUR EEN FAMILIEVOORSTELLING!
NU IN ONS NIEUWE THEATER
Gevangenpoortsteeg 11
1135 AD Edam
RESERVEREN:
tel. 06 - 48892210

KINDEREN € 8,- VOLWASSENEN € 10,-
Ideaal voor verjaardagspartijtjes.

NIEUWSBRIEF
Ontvang regelmatig aankondigingen per e-mail.

E-mail: 

Abonneren Opzeggen

Download de meest recente nieuwsbrief

SCHOOLVOORSTELLINGEN

ook voor het speciaal onderwijs

Al drie generaties lang heeft ons poppentheater ervaring met voorstellingen op scholen. Het is heerlijk om te ervaren hoe enthousiast en dankbaar ook de kinderen van deze tijd nog zijn.

Terwijl de jongere kinderen volledig op gaan in het verhaal, blijken toch ook de ouderen van de bovenbouw te lachen om de woordspelinkjes, te genieten van de vormgeving en onder de indruk te zijn van de techniek. De voorstellingen zijn ook geschikt voor kinderen uit het SPECIAAL ONDERWIJS. Wij spreken onze voorstellingen live en kunnen zodoende het niveau vrij makkelijk aanpassen.

WIJ KOMEN BIJ U OP SCHOOL

Onze sprookjes zijn geschikt om op school te spelen in de gymzaal, de aula of - indien groot genoeg - het speellokaal. Ons speelvlak moet wel minimaal 5 meter breed, 2,50 meter diep en 2,65 meter hoog zijn, zonder obstakels op de plek, de kopse kant van de zaal, waar wij staan.

Omdat een deel van onze stukken in het zoldertheater staan en daar aan aangepast zijn, kunnen niet alle stukken op school gespeeld worden. De meest geschikte stukken voor op school houden we daar speciaal voor beschikbaar. Momenteel zijn dat "De wolk van 10 voor 2" voor de groepen 1 t/m 5, "De toverviool" voor de groepen 1 t/m 6 en "De keizer en de nachtegaal" voor de groepen 3 t/m 8.

Wij hebben een rij tafels van ongeveer 5 meter lengte nodig om de poppen op te leggen. Wij komen ruim anderhalf uur van te voren opbouwen. Als we voor de kleuters spelen is ongeveer 150 kinderen per voorstelling het maximum, zijn ze ouder, dan mogen het er maximaal 200 zijn. Een verduisterde zaal is aan te bevelen, maar niet perse noodzakelijk.

LESBRIEF

De voorstellingen zijn op zichzelf geschikt als een leuk en mooi, maar ook educatief stukje theater, maar kunnen ook vooraf gegaan worden door een lesbrief (zie hieronder), die u, zo uitgebreid of summier als u zelf maar wilt, kunt behandelen met de kinderen in de les.


De lesbrief kunt u gratis downloaden, printen en gebruiken.
Klik hier voor de lesbrief.

KOSTEN

€ 500,- plus reiskosten voor één voorstelling.
€ 250,- voor de tweede voorstelling op dezelfde dag en lokatie.
€ 350,- plus reiskosten voor de eerste voorstelling op de volgende dag, maar dezelfde lokatie.
€ 250,- voor de tweede voorstelling op de volgende dag maar dezelfde lokatie.
De REISKOSTEN zijn € 0,60 per gereden kilometer vanaf Edam.
De minimale reiskosten zijn € 70,- (vanwege de huur van het busje)

BANK: NL29INGB0005665268 t.n.v. MPB Rugman

SCHOLEN OVER ONS


OBS Het Klokhuis
Vanwege de opening van ons nieuwe gebouw waren we op zoek naar een leuke theatervoorstelling voor de hele school.
Die bewuste middag zaten allereerst de groepen 5 t/m 8 klaar voor de voorstelling "De keizer en de nachtegaal".
In een prachtig decor werd het verhaal onder begeleiding van sfeervolle muziek gespeeld. Van het begin tot het einde zaten de kinderen geamuseerd te kijken naar de grappige uitvoering. De reacties na afloop waren unaniem: "KEI GAAF!" Daarna waren de groepen 1 t/m 4 aan de beurt. Voor hen werd het stuk "Repelsteeltje" gespeeld. Ook hier zaten de kinderen ademloos te kijken.
Leuk was de interactie met het publiek waar de hele zaal enthousiast op reageerde. Niet alleen de kinderen konden smakelijk lachen om de grapjes in het spel, ook de juffen hebben zich kostelijk vermaakt! Vooral de kip en de kalkoen zorgden regelmatig voor hilarische momenten. Kortom: EEN GROOT SUCCES


SINT MICHAELSHOEVE BRUMMEN

speciaal onderwijs
Afgelopen donderdag mochten we bij de Michaelshoeve in Brummen genieten van jullie Marionettentheater. Wij vonden het een prachtige voorstelling. De zaal zat zoals je hebt gezien helemaal vol en de kinderen hebben muisstil zitten kijken en luisteren (en ik kan je verzekeren dat dit bij ons zéker niet vanzelfsprekend is). Ook na de voorstelling hadden jullie veel belangstellenden. Ik heb me daarom maar even afzijdig gehouden, maar wil je langs deze weg even laten weten dat ik jullie kunst wel heb bewonderd. Nogmaals bedankt voor deze geweldige middag!


BS MARIADONK
Ter gelegenheid van het afscheid van een collega speelde het marionettentheater de voorstelling Repelsteeltje voor alle leerlingen van onze basisschool. De jongste kinderen genoten met volle teugen van het spannende verhaal maar ook de kinderen van de bovenbouw waren tot het laatst toe geboeid. Voor hen was het juist weer heel fascinerend om te zien hoe de poppen zo mooi konden bewegen. Ook de collega's waren vol lof over de mooie voorstelling. Hartelijk dank voor jullie bijdrage aan onze feestdag. Hopelijk willen jullie nog eens een keertje terug komen.


CUNERA BASISSCHOOL
Een bijzondere voorstelling met veel afwisseling, vaart en actie en geweldig poppenspel! Heel leuk en waardevol dat kinderen op hun eigen school kennis kunnen maken met deze geweldige theatervorm!


MARIA BASISSCHOOL
Beste organisatie, wij wilden u even mededelen dat de voorstelling FANTASTISCH was!!! De kinderen (groepen 1 t/m 6) hebben er echt van genoten!! De poppen waren fantastisch mooi en spraken enorm tot de verbeelding. De stemmen waren heel goed, de twee spelers wisten de kinderen te boeien!!!!! Geluid, decor, alles was professioneel aangepakt. Wij, de Mariabasisschool, willen u heel hartelijk danken voor deze voorstelling.

Schaterlachen bij Repelsteeltje


Het reistheater in de gymzaal


Volle aandacht in het speciaal onderwijs


Een voorstelling voor blinde en slechtziende kinderen